Archives

Photinia fraseri ‘Red Robin’

Eén van de nieuwe bladhoudende hagen. De jonge topscheuten zijn bloedrood en verkleuren later naar donkergroen. Men kan er hagen mee maken vanaf 100cm tot 200cm en meer. Verdraagt forse snoei. Stelt geen hoge eisen aan de grond. Relatief snelle groeier. Plantafstand: om de 80cm.

Read more

Cotoneaster franchetii

Donkergroene blaadjes met zilver aan de onderkant. In de herfst oranje-rode bessen welke vogels aantrekken. Volledig bladhoudend in de winter. Kan ook gebruikt worden in losse, gemengde hagen. Scheren 2x per jaar in juni en september. Plantafstand: om de 70cm.

Read more

Salix Rosmarinifolia

Ideaal voor op nattere gronden. Het fijne, langwerpige blad met zilverkleurige onderkant geeft mooie schakeringen. Bladverliezend in de winter. Scheren naargelang de groei of jaarlijks kort zetten op 50cm hoogte in februari/maart. Plantafstand: om de 40cm

Read more

Chamaecyparis I. ‘Columnaris’

De staal blauwe kleur is jaarrond mooi. Geschikt voor hagen van 100cm tot 200cm en meer. Verdraagt geen natte grond. Deze haag garandeert een goede privacy door zijn dichte structuur. Scheren 2x per jaar, in juni en september. Plantafstand: om de 70cm.

Read more

Aucuba japonica Variegata

Groeiwijze zoals de laurierkers maar trager. Kan zowel in de zon als de schaduw geplant worden. Groeit ook goed bij sterk vervuilde lucht zoals in stadstuinen en parken. Bladhoudend in de winter. Scheren 2x per jaar in juni en september. Plantafstand: om de 70cm.

Read more

Pyracantha cocc. ‘Red Column’

Vuurdoorn. Groenblijvende haag met doornen. Witte bloempjes in de lente en rode bessen in de herfst en de winter. Door de doornen ondoordringbaar voor de mens en grote dieren. Scheren 1x of 2x per jaar. Plantafstand: om de 40cm.    

Read more

Viburnum tinus

Sneeuwbal Een van de beste nieuwigheden als haagplant. Witte bloemen van december tot eind april. Snoeien of scheren na de bloei. Zorg dat de haag zeker gesnoeid is voor half juni om het volgende voorjaar bloemen te hebben. Geschikt voor hagen tot ongeveer 150cm hoogte. Bladhoudend in de winter. Plantafstand: om de 60cm.  

Read more

Thuja plicata ‘Atrovirens’

Levensboom. Goed geschikt voor smalle, ondoorzichtige hagen. Blijft mooi groen in de winter. Men kan er hagen mee maken vanaf 80cm tot meer dan 2 m. scheren gebeurt best 2x per jaar. Een eerste keer in juni en een tweede keer in september. Plantafstand: om de 70cm.  

Read more

Thuja occidentalis ‘Brabant’

Levensboom. Een aanrader onder de haagsparren. Stelt niet veel eisen aan de grond. Mag op vochtige plaatsen geplant worden en verdraagt wat schaduw. Men kan er hagen mee maken vanaf 80cm hoogte tot meer dan 2m. De kleur verandert van grasgroen in de zomer naar brons in de winter. Scheren gebeurt 2x per jaar, in…

Read more
  • 1
  • 2
  • 5