Archives

Tilla platypyllos

Lindeboom. Deze boom is een snelle groeier en wordt ook groot. Hij laat zich echter heel gemakkelijk snoeien en kan hierdoor ook in kleinere tuinen zijn nut bewijzen. De linde is een heel gezonde boom en straalt karakter uit. Kan in de zomer wel wat last hebben van bladluizen maar dit is over het algemeen…

Read more

Sorbus aucuparia

Lijsterbes. Kleinere boom met ovaalvormige kruin. Witte bloesem in de lente en trosjes rode vruchten in de herfst. De bessen zijn zeer geliefd bij vogels. Kleine donkergroen blaadjes. Bladverliezend in de winter. Hoeft niet gesnoeid te worden.  

Read more

Sorbus aria’Magnifica’

Lijsterbes. De grote, donkergroene bladeren zijn aan de onderzijde zilverkleurig. Na de witte bloesem van de lente, verschijnen er in de herfst trosjes met oranje bessen. Bladverliezend in de winter. Hoeft niet gesnoeid te worden.  

Read more

Robinia pseudo. ‘Umbraculifera’

Bolacacia. Een van de meest gekende en aangeplante bomen met een bolvormige kruin. Kleine donkergroene blaadjes. Deze boom moet ieder jaar gesnoeid worden. Alle takken worden tot op een lengte van 30 cm weggeknipt. Dit gebeurt na de bladval in de herfst. In april loopt de boom terug uit en op enkele weken is er…

Read more

Quercus ilex

Steeneik. Een van de weinige bladhoudende bomen. Door de fijne takstructuur en de vele, kleine, donkergroene blaadjes, is deze steeneik een ideale schaduwboom. Deze bladhoudende boom verhindert ook inkijk in de winter. Hoeft niet gesnoeid te worden maar kan indien nodig.  

Read more

Platanus acerifolia

Gewone plataan. Deze boom is een snelle groeier en wordt ook groot. Hij laat zich echter heel gemakkelijk snoeien en kan hierdoor ook in kleinere tuinen zijn nut bewijzen. De plataan is een heel gezonde boom en straalt karakter uit. Ook de afschilferende bast waarna er lichte en donkere vlekken op de stam verschijnen, is…

Read more

Morus platanifolia

Moerbeiboom. Deze boom met afgeplatte, bolvormige kruin maakt een mooie, ronde schaduwvlek. Grote, op plataan lijkende, bladeren. Hoeft niet gesnoeid te worden doch het kan indien nodig. Bladverliezend in de winter.  

Read more

Malus Red Sentinel

Sierappelaar met wit-roze bloesem in de lente en rode appeltjes in de herfst. De kleine appeltjes blijven op de boom tot februari. Kleine donkergroene blaadjes in de zomer. Bladverliezend in de winter. Hoeft niet gesnoeid te worden.  

Read more

Malus John Downie

Sierappelaar met wit-roze bloesem in de lente en geel-oranje appeltjes in de herfst. Kleine donkergroene blaadjes in de zomer. Bladverliezend in de winter. Hoeft niet gesnoeid te worden.  

Read more

Malus Golden Hornet

Sierappelaar met wit-roze bloesem in de lente en gele appeltjes in de herfst. Kleine donkergroene blaadjes in de zomer. Bladverliezend in de winter. Hoeft niet gesnoeid te worden.    

Read more
  • 1
  • 2